Rainnyday163 發表於 2015-4-29 09:29:25

修腳甲

大家夏天會唔會去美甲? 我見好多人返東門修甲GEL甲, 我都想整腳甲, 自己彎腰整好辛苦, 但又怕會感染到甲癣, 皮膚病, 知唔知香港有邊到有得整又唔太貴? 想平平地試下整.

tsemama 發表於 2015-5-5 15:39:45

我係香港整架,大埔廣場好多,
大陸整雖然平,但始終唔衛生,香港腳/灰甲呢D,傳染性好高,
特別係夏天既天氣,又濕又熱,就更容易野到,所以我從來只會去搵相熟整

cherry 發表於 2015-5-19 12:52:50

tsemama 發表於 2015-5-5 15:39 static/image/common/back.gif
我係香港整架,大埔廣場好多,
大陸整雖然平,但始終唔衛生,香港腳/灰甲呢D,傳染性好高,
特別係夏天既天氣,又 ...

我唔知係咪野都灰甲呀, 其中有一隻甲黃黃地同埋生得好厚咁, 點算? 係唔係要睇醫生?

hoyi 發表於 2015-5-20 13:01:26

cherry 發表於 2015-5-19 12:52 static/image/common/back.gif
我唔知係咪野都灰甲呀, 其中有一隻甲黃黃地同埋生得好厚咁, 點算? 係唔係要睇醫生? ...

去藥房買支灰甲藥水搽下先啦, 初初唔嚴重可以唔洗睇醫生住既

tsemama 發表於 2015-6-3 11:39:46

cherry 發表於 2015-5-19 12:52 static/image/common/back.gif
我唔知係咪野都灰甲呀, 其中有一隻甲黃黃地同埋生得好厚咁, 點算? 係唔係要睇醫生? ...

都可以睇下醫生,不過你要預左,醫生一定會開藥比你食,
其實買藥水搽都得,因為始終食藥物都會傷肝

tsemama 發表於 2015-6-3 11:41:09

hoyi 發表於 2015-5-20 13:01 static/image/common/back.gif
去藥房買支灰甲藥水搽下先啦, 初初唔嚴重可以唔洗睇醫生住既

我c6隻灰甲,就係萬寧買恢甲清搽,見佢都用得幾好,隻灰甲有慢慢好緊

sukibb 發表於 2015-6-11 17:13:51

搭單一問, 我都買左支恢甲清比c6用, 但我見有兩隻, 買左支甲油, 唔知有無買錯? 係咪都係搽灰甲用?

ArMaMi 發表於 2015-6-15 15:41:37

我c6都有灰甲, 之前有jm介紹我買一隻藥水試, 有無效都唔知, 搽左幾次c6就無再用, 因為佢每次用都要磨甲, 整一大餐先搽, 好唔方便

sukibb 發表於 2015-6-22 12:48:54

ArMaMi 發表於 2015-6-15 15:41 static/image/common/back.gif
我c6都有灰甲, 之前有jm介紹我買一隻藥水試, 有無效都唔知, 搽左幾次c6就無再用, 因為佢每次用都要磨甲, 整 ...

你個隻係邊隻? 我買個隻恢甲清唔洗磨甲呀, 好似幾方便, 就咁搽係甲面就得

maggiem 發表於 2015-7-6 12:31:20

sukibb 發表於 2015-6-11 17:13 static/image/common/back.gif
搭單一問, 我都買左支恢甲清比c6用, 但我見有兩隻, 買左支甲油, 唔知有無買錯? 係咪都係搽灰甲用? ...

恢甲清都有兩隻? 請問兩隻有咩唔同?
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: 修腳甲