TalkerMaMa.com 講究媽媽

講究媽媽 TalkerMaMa.com
搜索

收聽

聽眾

黃大仙區
媽幣
樓主
次次做節提早問定佢, 次次都話到時先算, 我地住得又唔係近, 我當然希望兩邊都兼顧慶祝,
到做卯前一日或當日, 就會打比C6同C6講今晚去邊度邊度食飯, 由於99自己既亞嫂個個都同
99及C6亞婆不和, 佢地都唔會出席, 99好唔鍾意, 成日咒佢地唔黎一定係有病. 如果我提出唔去
C6就會話唔係咁好, 因99好小氣, 一定想到齊, 我都好驚比佢咒囉.
由於係即慶, 次次都唔會訂定台做好準備, 結果成村人就要等成個幾鐘頭位. 做人做事無計劃, 辛苦只有自己囉
居住地
黃大仙區
媽幣
沙發
同你c6講,咒人嘅人地受三分自己受七分,怕咩佢咒。。。

就得一次就唔到第二次,仲要呢日子, book左位都嘔一定即時入得去坐,死出年請早啦
居住地
黃大仙區
媽幣
板凳
C6無咒人呀, 係99咒JAR, 唉, 99永遠覺得上門親家大晒
居住地
黃大仙區
媽幣
地板
我知,我意思係叫你c6唔洗怕佢亞媽咒佢呀
居住地
黃大仙區
媽幣
但係我都好怕佢係背後咒我同話我無家教囉, 佢真係咩都講得出, 做佢新抱同做佢"勞弟"都無咩分別架啦
居住地
黃大仙區
媽幣
你係嫁老公,唔係嫁入去做奴隸,合理既就聽,唔合理真係啋佢都傻