TalkerMaMa.com 講究媽媽

講究媽媽 TalkerMaMa.com
搜索

收聽

聽眾

黃大仙區
媽幣
樓主
SORRY>>> 我第1句已經SAY "NO"~

因為我地由DAY 1 結婚就搬出去住.  老公咁問既原因係.. 因為有左第2個BB, 想搬大D, 咁問下好唔好, 一來分擔下家庭開支; 另外, 係可以多D人TAKE CARE小朋友~

老實講, 同6299關係都OK, 有左大仔... 嘩~!! 簡直關係比以前仲好~ 但講到要一齊住.. 我真係要再諗諗...

我好怕大家既生活習慣唔夾呀
居住地
黃大仙區
媽幣
沙發
我絕對相信你既選擇好正確
居住地
黃大仙區
媽幣
板凳
打死也唔制。。。從未見過有好既例子
居住地
黃大仙區
媽幣
地板

我同老爺奶奶住,講真,真係幾好
居住地
黃大仙區
媽幣

同6299共住乜可以分擔開支?? 搬大左地方?.....但又住多左人咁咪等於未搬過 ?
居住地
黃大仙區
媽幣
睇目前情況..你應該還可有得選擇,更係唔一齊住啦,住左你就會後悔都黎唔切,真係唔好一齊住呀!!
居住地
黃大仙區
媽幣

可以唔一齊住既好d, 或者住近d企地law
居住地
黃大仙區
媽幣
同6299一齊住而關係唔會變差既,係萬中才有一,而且你唔係一嫁就一齊住果種,你同你老公、小朋友已經有自己既生活模式,要遷就其他人去長期改變既話,真係好難架~
住村屋、分兩層係一個可行性大既方法,但如果你6299好痴個仔,又要埋你屋企鎖匙,到時又會變成同同住冇分別...
你兩公婆計下數,係咪真係慳到好多先啦~
居住地
黃大仙區
媽幣

好明智的抉擇!
可以融洽同6299同住的只係好少數!
居住地
黃大仙區
媽幣

我6299直情開聲話要同我哋住,不過我唔制,雖然我哋相處OK,但會無晒私人空間,朋友上嚟坐開party又唔方便,最最最重要既就係而家關係OK,萬一同住之後出現磨擦,關係差咗就麻煩