TalkerMaMa.com 講究媽媽

講究媽媽 TalkerMaMa.com
搜索

收聽

聽眾

黃大仙區
媽幣
樓主
其他係咪真係婚後奶奶就會唔同晒!?
居住地
黃大仙區
媽幣
沙發
咁要睇你99的本質. 如果佢本身人格有問題? 總有露出尾巴的時候.希望你99是例外.
居住地
黃大仙區
媽幣
板凳
係架!婚前對我好衰,婚後對我更衰,好似拿正牌,明正言順蝦我!
居住地
黃大仙區
媽幣
地板
我又唔覺wor, 只不過婚前你對得佢少,婚後一家人多左接觸咪覺得佢缺點多左囉
居住地
黃大仙區
媽幣

咁咪係....不過會唔會因為生左小朋友先對你好左?
居住地
黃大仙區
媽幣
我覺得婚前當朋友(好d)
婚後有時當係囡.....似媽教囡(差d
居住地
黃大仙區
媽幣
其實呢個問題我覺得係好睇你:

1) 結婚要左佢地幾多禮金-自己比定男家比
2) 擺酒要左幾多錢-自己比定男家比
3) 婚後有冇同奶奶住?
4) 婚後有冇得閒醒錢奶奶(係唔一齊住既情況下).

我拍拖個陣, 男家個個對我絕對地唔太好,
不過結左婚係非常好, 點解? 階因以上第1)2)點都全部都係我同C6自己出, 結完婚仲有打賞比奶奶, 第3)我唔係, 我係同C6自己出去住的, 第4) 絕對有, 閒時出街食飯, 過時過節, 生日, 完全要有上繳。

仲要睇下你平時夠唔夠"乖巧", 有冇關心佢老人家, 有冇關心埋佢屋企人, 例如姑媽, 姑拉..等等長輩..
仲要盡可能迎合到佢地的要求就儘量配合。

所以我老公好錫我的

可能係好現實, 但無辦法!
居住地
黃大仙區
媽幣
嘩,包生仔,我99試過係好多人面前話生仔就擺滿月,生女就唔擺,我即刻當場爆,話生仔定女我都唔擺滿月,我仲專登對係全男家同老公講,你媽話生女就唔擺滿月,黑晒面,之後知道左係仔之後,我99又話其實仔女佢都禁鍾意,哼,我信佢
居住地
沙田區
媽幣
話晒都係 相見好,同住難
居住地
荃灣區
媽幣
Luckly, my future 99 is so good ~