TalkerMaMa.com 講究媽媽

講究媽媽 TalkerMaMa.com
搜索

收聽

聽眾

黃大仙區
媽幣
樓主
上星期同另兩位媽媽合分買蛋糕麵包粉,
三分一包粉$96/人,另外有牛油等等。
其中一位媽媽拉上我屋企交收

之後拎左張金牛出黎唱$$,
其實x太一早問左我夠唔夠1000散紙
但這位媽媽計錯左數
當時我就欠$200先夠1000散紙

我拆左d利是同99換左2張$100紙,湊夠數!

99當時在場又親眼見到架!!!

X太走左之後,99都係問幾多$,我話一包$300,但3個人分,佢已經係度話貴,以前(但起碼6年前)一包都係百幾蚊之麻!仲要係普通麵粉

頭先我老公打黎同我講:

亞媽你被x太厄喎,買包麵粉要成千蚊!

仲有丫,我都覺得佢個人古古惑惑,唔好同佢 咁熟啦!

Ps:我老公同x太見面大概3次,都係打個招呼咋
居住地
黃大仙區
媽幣
沙發
有d 99係甘架啦,知少少就扮代表。唔好理甘多,費事搵野黎激氣。
而家物價貴左幾多,仲用想當年嘅價黎比較
居住地
黃大仙區
媽幣
板凳
你問佢地6年前買罐炸菜肉絲幾錢,買包米又幾錢,大家樂幾錢個飯盒,都唔諗下依幾年D野貴左幾多
居住地
黃大仙區
媽幣
地板
可能你奶奶睇美麗謊鄰太入戲,怕你被騙
居住地
黃大仙區
媽幣
佢真係傻,咁易串的大話都講
居住地
黃大仙區
媽幣

陰謀論些來講~
你99係特登作到甘大~成件事佢親眼見,而且佢亦有開聲問你,你亦都解釋左~
佢都要同個仔甘講~好明顯特登扮豬食老虎啦~

我99都係甘的人~硬食左好多次~
佢明知事情唔係甘.佢都得意記些唔記些,轉找些灰色位來作野~事後就扮無知~
但其實家中事無大小,佢都係記得好清楚架,佢連n年前同人地些對白都記得架~~

唔係話我要針對99~而係憑親有關些事係關新抱事,由奇是係比位佢插的事,都係會有尼d一知半解,or無中生有的事出現,平時又唔見係甘,你話佢唔係扮野,我一定唔信囉~~
居住地
黃大仙區
媽幣
其實最主要個問題係,去到我老公個版本,變左$1000一包仔蛋糕粉!

Skip左我同佢解釋左$300/包,仲要3個人分丫!
居住地
黃大仙區
媽幣
佢個目的就係要誤導你老公覺得你大洗及被人騙~
搞到你們夫妻失和~
如果你找你99對質,你99好大機會係會講~(佢以為~~~佢見到你比1000元,佢誤會左.......佢聽漏左........)大把藉口~

對你99來講佢被人爆講大話,佢無損失~
最多米離間唔到你同你老公~
居住地
黃大仙區
媽幣

D 99 係咁. 其他三姑六婆講乜都O岩.  但就覺得D 新抱係STUPID.
我個99 以前講個[你識乜.  仔都未生個....]