TalkerMaMa.com 講究媽媽

講究媽媽 TalkerMaMa.com
搜索

收聽

聽眾

沙田區
媽幣
樓主
結左婚8個月左右, 奶奶成日都問我老婆有左未, 好煩.  老婆 年紀唔輕, 但都仲未係高齡產婦, 老婆 又無話唔生, 但佢成日問, 好煩!!

老婆有時會出差, 我平時都要加班. 奶奶  就成日叫我老婆唔好出差, 叫我同老婆講, 要佢多d o係屋企, 又不停叫我 o地唔好避孕. 佢而家仲會定期打黎check 下我老婆有無出差, 我o係咪屋企. 好煩. 返工既野, 邊有得自己話唔出差就唔出差, 話唔加班就唔加班. 我都覺得佢煩.

有時, 都因為奶奶太煩, 有d想唔生. 我相信由老婆 有左開始, 我o地將會失去所有自由.... 唔係只係因為bb 困身, 主要係因為奶奶 管.... 唉....

居住地
西貢區
媽幣
沙發
噢, 老人家就梗係恨抱孫架啦,
不過你地有心理準備做父母未先?
生BB真係好大生活改變架, 無晒私人時間就唔在講, 照顧都好花心機
居住地
黃大仙區
媽幣
板凳
roger 發表於 2012-8-23 21:06
噢, 老人家就梗係恨抱孫架啦,
不過你地有心理準備做父母未先?
生BB真係好大生活改變架, 無晒私人 ...

仲要有浪費金錢