TalkerMaMa.com 講究媽媽

講究媽媽 TalkerMaMa.com
搜索
樓主: Rainnyday163
查看: 9771| 回復: 23
居住地
屯門區
媽幣
hoyi 發表於 2014-3-13 09:37
如果小朋友濕疹都岩用, 我都想試下舒特膚呢支lotion, 請問知唔知一般診所係咪都有sample可以比bb試下? ...

一般診所, 可能少, 但都可以問下, 不過我覺得皮膚科診所會有多.
我朋友做助護, 佢間診所係兒科診所, 佢都有舒特膚sample, 所以要問.
居住地
觀塘區
媽幣
hoyi 發表於 2014-3-13 09:37
如果小朋友濕疹都岩用, 我都想試下舒特膚呢支lotion, 請問知唔知一般診所係咪都有sample可以比bb試下? ...

咁我又唔係好清楚, 不過舒特膚好似有個濕疹會, 你可以SEND個EMAIL問下佢地.
媽幣
kei917 發表於 2014-2-10 11:22
我想問下, 你用舒特膚邊款? 我去萬寧果度睇過, 原來有好多款? 花多眼亂, 唔係好明點分.
...

我用佢地倍加護配方果支, 但近期又買左佢地普通lotion, 因天氣用
同意!: 5.0
WaiWai 發表於 2014-6-18 00:38
同意!: 5
媽幣
scarlett24 發表於 2014-3-11 17:55
見你地講到咁好, 我都想買黎試下, 呢排我D皮膚都成日好痕咁, 但我本身無濕疹喎.
我想問舒特膚係邊度製造. ...

舒特膚係加拿大做, 同埋佢有好多醫生推介, 好多國家都有得買, 所以都好有保証
居住地
觀塘區
媽幣
前兩日又試周生痕, 可能因為曬太陽, 搽左CETAPHIL 倍加護先好左, 遲下暑假旅行都要帶埋佢.  
居住地
葵青區
媽幣
Rainnyday163 發表於 2014-5-28 01:14
前兩日又試周生痕, 可能因為曬太陽, 搽左CETAPHIL 倍加護先好左, 遲下暑假旅行都要帶埋佢.   ...

cetaphil有旅行裝賣嗎? 暑假旅行帶咁大支lotion好像很重呢
居住地
屯門區
媽幣
hoyi 發表於 2014-6-6 15:41
cetaphil有旅行裝賣嗎? 暑假旅行帶咁大支lotion好像很重呢

Cetaphil好似無旅行裝, 我平時買大樽泵裝, 都會用小樽仔吱少少放係袋, 去邊度都會帶定出街搽, 如果旅行就唔洗講啦, 實帶
媽幣
maggiem 發表於 2014-6-17 10:48
Cetaphil好似無旅行裝, 我平時買大樽泵裝, 都會用小樽仔吱少少放係袋, 去邊度都會帶定出街搽, 如果旅行就 ...

我都係用個樽仔裝D Lotion出街用.
媽幣
hoyi 發表於 2014-6-6 15:41

係拍賣場我見都有試用裝,
不過我建議你都係去返屈臣氏/萬寧買返貨Size.
之後用D樽仔裝住出街/去旅行用.
居住地
屯門區
媽幣
你地講既舒特膚, 係唔係全部都for 濕疹? 佢有幾多款?
有無相睇下? 唔係好知邊隻